Avoimet ovet

Kotiniemen siirtolapuutarhan vuosittainen Avoimet ovet –tapahtuma on muodostunut lahtelaisten puutarhaihmisten ja ulkoilmaihmisten odotetuksi kesätapahtumaksi!

Avoimien ovien aikana vierailijat voivat kävellä alueen pikkuisilla kujilla aistien siirtolapuutarhan elämää. Tapahtumassa järjestetään opastettuja kierroksia, joilla pääsee tutustumaan joidenkin mökkien pihoihin. Oppaat kertovat alueesta sekä vastailevat, parhaansa mukaan, esitettyihin kysymyksiin. Vierailu mökkipihoilla valottaa kuinka erilaisia pihat ovatkaan, vaikka mökit itsessään ovat ulospäin samannäköisiä. Jokainen mökkiläinen on muokannut puutarhansa oman mielenkiinnon ja inspiraationsa mukaan!

Ulkoilmassa kävely herättää kivasti nälän tunteen. Ja, silloin onkin hyvä astua sisään Puutarhapirttiin, alueen yhteiseen päärakennukseen, jossa myydään maistuva lounas. Alueen pääraitin, Ryytimaaraitin, varrella on lisäksi kahvi- ja mehukoju, sekä suuren suosion saavuttanut, kesän odotettu, muurinpohjalettujen paistopiste. Muurinpohjaletut hillolla, tai ilman, kuuluvat kesäpäivään ja varsinkin Avoimien ovien iloiseen tunnelmaan!

Avoimissa ovissa on myös taimimyyntiä, leivonnaismyyntiä sekä kirpputori. Avoimien ovien arpajaisarpa kannattaa ostaa jo tapahtumaan tullessa, sillä arvat saattavat loppua kesken – niin suosittuja nämä arvat ovat! Palkintoja riittää useille, useille arvoille!

Avoimissa ovissa on leppoisa, kiireetön tunnelma. Ruokaa, kahvia, lettuja, toivottavasti aurinkoa, pientä kävelyä, istumista penkeillä ja jutustelua tuttujen ja tuntemattomien kanssa. Tähän iloiseen ja odotettuun tapahtumaan olet sydämellisesti tervetullut! Avoimet ovet järjestetään heinä-elokuun taitteessa. Seuraa tapahtumakalenteria, johon merkitään tapahtuman ajankohta!